top of page
  • Szerző képeAttila Batics

"Szülők Szerepe a gyermekfoci fejlődéséért!


Bevezetés: Amikor a gyermekünk bekapcsolódik egy focisuli programba vagy egy utánpótlás akadémia tevékenységébe, mint szülők gyakran felmerül bennünk a kérdés: hogyan támogathatjuk a legjobban őket? A "Jövő Csillagai" programban hiszünk abban, hogy a szülők szerepe kulcsfontosságú a gyermek sportkarrierjének sikerében, de fontos megérteni a határokat és a legmegfelelőbb támogatási formákat.


Gyermekfoci edzésen szülők bekiabálnak a gyerekeknek, hogy hogyan csinálják jobban.

Szülői Támogatás: A Megfelelő Egyensúly Megtalálása


  1. Pozitív Bátorítás: A legfontosabb, amit egy szülő tehet, hogy biztosítja gyermeke számára a pozitív támogatást és bátorítást. Ez nem csak a gyermek önbizalmát növeli, hanem segít a sport iránti szenvedély fenntartásában is.

  2. Szakértői Határok Tiszteletben Tartása: Sok szülő hajlamos beavatkozni a szakmai kérdésekbe, de fontos tudatosítani, hogy a szülői látószögből nem mindig láthatók az utánpótlásképzés összetett aspektusai. A legjobb utánpótlás-műhelyek és a "Jövő Csillagai" is, szakértő edzőkkel dolgoznak, akiknek kiterjedt tapasztalata és képzése van a gyermekfoci terén.

  3. Zártkapus Edzések és Mérkőzések:

  • Zártkapus edzések: Sok utánpótlás akadémia zártkapus edzéseket tart, hogy a gyerekek zavartalanul és a szakmai stáb irányítása alatt fejlődhessenek.

  • Mérkőzések: A mérkőzéseken a szülőknek kerülniük kell a taktikai utasítások adását. Egy szülő által adott utasítás zavarhatja a gyermeket és ellentmondhat az edzői instrukcióknak.

Szülői Bevonódás: A szülők bevonása fontos, de a megfelelő módon kell történnie. Ez magában foglalhatja a gyermek logisztikai támogatását, az egészséges táplálkozás biztosítását, és a gyermek tanulmányi kötelezettségeinek támogatását. Egy gyermeket megkell tanítani a sikeres szokások kialakításában. A gyermekeknek szükségük van a támogatói szeretetre és egy edzésre, vagy mérkőzésre utazás minőségi idő, ha azt beszélgetéssel töltjük.


Szülői Szponzoráció: Vannak szülők, akiknek köszönhetően olyan szponzorokat sikerülhet egy-egy focisuli vagy akadémia mellé állítani, amelyből mindkét fél profitálhat. A gyermekek oktatására, fejlesztésére fordított legcsekélyebb összeg sincs hiába. Az én életemben is egy szülőnek köszönhetően jutottunk el egy olasz labdarúgó tornára, mert segített az utazás és a szállás finanszírozásába. Örökre emlékezünk rá, mert hatalmas élmény volt. Ráadásul a tornán 3. helyen végeztünk, amely nélkül szegényebb lennénk ma.


Vértesszőlős egy picike falu, amely ennek ellenére példa értékűen támogatja a gyermekek lehetőségeit, de korlátai vannak, amelyek segítségre szorulnak. Ezért dolgoztunk ki szponzorációs szinteket, amelyben a támogatók visszakapnak a jóérzésen kívül, üzleti előnyőket is.


Záró Gondolatok: A szülőknek kulcsszerepük van a gyermek sportkarrierjében, de a legfontosabb, hogy pozitív és támogató környezetet biztosítsanak, ahol a gyerekek fejlődhetnek és élvezhetik a játékot. A "Jövő Csillagai" programban arra törekszünk, hogy az edzők, a játékosok és a szülők közötti együttműködés a legjobb eredményeket hozza mindenki számára, ezért kicsit a szülőket is neveljük :). Sajnos a rossz döntések miatt, amikor 18 évesen vakvágányra kerül a gyermek karrierje nem lehet újrakezdeni.73 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page